Олена Зелінченко
Олена Зелінченко

Закінчила Інститут журналістики КНУ ім.Т.Шевченка.

Ще студенткою почала співпрацювати з Українським Радіо: від кореспондентки до музичної ведучої, від авторки програм до продюсерки. На сьогодні суміщає творчі та менеджерські функції, працює в ефірі, очолює редакцію, координує різні проєкти.

Про рішення працювати на радіо Олена розповідає: "Ще під час навчання в університеті мене майстерно скоординував професор Віктор Якович Миронченко, гуру вітчизняної радіожурналістики, творчий "батько" багатьох сучасних радіо- і тележурналістів. Саме він навчив і прищепив любов до радіо. Тут у студіях панує особлива атмосфера, тут багато простору для індивідуального: від технічної до творчої складових. Тут можливість оперативно фіксувати й висвітлювати час і події, постійно вчитися, змінюватися, зростати професійно. Це той унікальний випадок, коли оптимально можуть поєднуватися професійне й позаробоче життя і коли поради на кшталт "не дозволяйте роботі поглинути вас" не мають сенсу".

Відзначена грамотами Держкомітету телебачення і радіомовлення, Верховної Ради, а також вищою Урядовою нагородою — Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Крім роботи, Олена любить подорожувати, самостійно прокладаючи маршрут (різними містами та країнами), організовуючи все так, щоб, наприклад, у 3 дні вмістити одразу кілька країн, подбавши заздалегідь про квитки, житло й культурну програму.

Окрім ефірів на радіохвилях, стежити за Оленою можна, підписавшись на її сторінку у фейсбуці.

Передачі з архіву Українського радіо

Діалоги про деокупацію та єдність. Намагаючись штучно змінити демографічну ситуацію на тимчасово окупованих українських територіях, а подекуди проводячи етнічні чистки корінного населення, росія затято переслідує інакодумців. Серед таких – і кримські татари, яких росія почала переслідувати одразу ж, як захопила Крим. І продовжує робити це досі. Журналістка медіаресурсу про Крим і кримських татар Qirim media Наджіє Аметова, дочка колишнього бранця кремля Казіма Аметова, на власному досвіді пізнала, що таке "руский мир".

21.04.2024 09:37:50 Сьогодні. Зранку

Цього тижня в Еміратах випала за день півторарічна норма опадів. У нас у квітні було +26, але ще очікуються морози. Що відбувається з кліматом у світі? Чи у всьому варто звинувачувати глобальну зміну клімату? Попри розмови, ніде крім ЄС ніхто майже нічого не робить для скорочення викидів. Коли ми пройдемо точку неповернення? І що можна зробити зараз для адаптації до нових умов? Гість — Тарас Бебешко, еколог, футуролог.

21.04.2024 08:45:04 Сьогодні. Зранку

Ситуація на Івано-Франківщині.

21.04.2024 08:36:57 Сьогодні. Зранку

Ситуація на Полтавщині.

21.04.2024 08:07:14 Сьогодні. Зранку

Американська допомога для України. Що у підсумку? Гість — Андрій Миселюк, політолог, директор Інституту соціально-політичного проєктування “Діалог”.

21.04.2024 07:07:16 Сьогодні. Зранку

Палата представників Конгресу США схвалила законопроєкт допомоги Україні на 61 мільярд доларів.

20.04.2024 09:35:00 Сьогодні. Зранку

Курс гривні почав укріплюватися після падіння до історичного мінімуму щодо долара США. Чому гривня просіла? Яким прогнозується курс на найближчі місяці? МВФ спрогнозував, що курс долара до 2029 року зросте до 54,1 грн/долар. На чому ґрунтується такий прогноз? Також як зазначено у новому огляді від НБУ, курсові очікування бізнесу погіршились. Чому? Гість — Олександр Крамаренко, головний редактор журналу "Деньги".

20.04.2024 08:49:07 Сьогодні. Зранку

Ситуація в Миколаєві.

20.04.2024 08:36:27 Сьогодні. Зранку

Ситуація в Чернівцях.

20.04.2024 08:07:13 Сьогодні. Зранку

Ситуація на фронті. Чи дійсно анонсований на травень-червень цього року "великий наступ" рф на Сході вже стартував? Досягнення нашого ВПК, а саме збільшення виробництва САУ "Богдана" та оголошення Данією про закупівлю озброєння для ЗСУ в українських виробників. Наскільки важливе це рішення та що воно нам практично дає? Росіяни переводять на Каспійське море частину своїх кораблів з "Калібрами". Про що це свідчить? Гість — Іван Киричевський, оглядач Defense Express.