Сергій Стуканов
Сергій Стуканов

Закінчив Донецький національний університет (історичний факультет за спеціальністю "Історія України") та аспірантуру на кафедрі філософії Донецького національного університету (за спеціальністю "Соціальна філософія та філософія історії").

Розпочинав шлях журналіста 2001 року футбольним оглядачем в газеті "Футбольное обозрение" в Кадіївці Луганської області, був диктором новин на радіо "Спорт-ФМ". Протягом 2008–2013 років працював позаштатним кореспондентом газети "День", писав на суспільно-філософські теми, редагував україномовну газету Донецька "Поштовх Плюс". Паралельно дописував до деяких інших видань, як "Дзеркало тижня", Тексти.орг.юа, Gazeta.ua. 

Після початку війни в 2014 році переселився до Львова, де працював в інформаційній агенції "Гал-інфо". Переїхавши 2016 року до Києва, три роки працював ведучим прямоефірних програм на "Громадському радіо". В 2017–18 роках вів авторську суспільно-політичну програму на телеканалі "Магнолія-ТБ". З липня 2018 року — ведучий на Українському Радіо. Вів підсумкову недільну суспільно-політичну програму "Україна. Сьогодення". Від початку повномасштабного вторгнення залучений до національного марафону "Єдині новини".

Радіоефір, на думку Сергія, чимось нагадує політ: "Твій голос протинає простір, долає тисячі кілометрів, сягаючи тих, хто чекає на звістку. Надто це відчувається в час війни, коли слово, промовлене в радіоетері, може стати для когось рятівним. Радіо — це можливість порушувати ключові для суспільства теми й доносити до глядача важливі меседжі, культивувати й поширювати європейські цінності. Виконувати значущу суспільну місію. У цьому полягає місія Суспільного мовлення, й я тішуся, що дотичний до її здійснення. Мене надихає ця місія. А ще — надихають високопрофесійні колеги, з якими маю честь пліч-о-пліч поширювати українське слово".

З дитинства захоплюється футболом: не уявляє свого життя без суботнього матчу. Також любить читати книжки — як нон-фікшн, так і художню літературу. За спокійніших часів полюбляв мандрувати й активний відпочинок.

За життям та роботою Сергія можна стежити на його фейсбук-сторінці. 

Передачі з архіву Українського радіо

25.10.2024 12:10:10 Сьогодні. Вдень

Як підтримати своє ментальне здоров'я. "Щоденники стійкості" - спільний проєкт Суспільного та Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?". Гості програми: Дар’я Лісіч, поетеса, інфлюєнсерка; Юрій Табаченко, виконавчий продюсер Українського Радіо.

25.10.2024 09:15:41 Сьогодні. Зранку

У 2024 році Україна перейде на зимовий час у ніч з 26 на 27 жовтня. Перехід на зимовий час: востаннє чи ні, як до можливого скасування переведення годинників ставляться фахівці? Відповідний закон ухвалено, але не підписано і не накладено вето Президентом, тобто він не набув чинності. У студії — Віталій Селик, голова Ради з урбаністики Києва. На зв'язку — Ольга Маслова, популяризаторка науки, кандидатка біологічних наук.

25.10.2024 09:10:11 Сьогодні. Зранку

Ситуація в Харкові.

25.10.2024 08:37:58 Сьогодні. Зранку

Чому в Україні ціни на картоплю майже втричі вищі за торішні? І скільки коштуватиме один з основних продуктів харчування взимку? Гостя — Оксана Руженкова, експертка Всесвітнього Банку з розвитку плодоовочівництва.

25.10.2024 08:07:12 Сьогодні. Зранку

Що зараз відбувається в районі міста Селидове на Донеччині. Чим цей населений пункт важливий для нас. А також чому ворог кидає на його захоплення максимальні сили. Як далі розгортатимуться події на цьому напрямку? Гість — Денис Попович, військовий оглядач.

25.10.2024 07:44:27 Фейк-контроль

Російські пропагандистські ресурси активізували наратив про так званий "бунт ЗСУ" проти української влади. Основним меседжем є те, що українські військові нібито готові повернути зброю проти керівництва держави через зростання тарифів, насильницьку мобілізацію та передачу церков Православній Церкві України.

25.10.2024 07:07:10 Сьогодні. Зранку

Ситуація в Рівному.

Творчий, громадський і політичний доробок Івана Франка не може не вражати. Зібрання творів у 50 томах, яке існує на сьогодні, є далеко не повним і не вичерпує всього написаного Франком. Але, крім художніх творів, поезій, публіцистики та наукових праць, – слід пам’ятати про титанічний обсяг громадської діяльності та й, зрештою, заснування перших в історії України політичних партій. Чому Івана Франка можна без перебільшення вважати ключовим ідеологом творення української модерної нації, які ідеї він закладав до своїх творів — професор, доктор історичних наук Ярослав Грицак.

23.10.2024 04:14:20 Є питання

Прокурори з інвалідністю: хто кого прикриває, прокурори МСЕК чи МСЕК прокурорів? Гість — Юрій Ніколов, редактор сайту "Наші гроші".

22.10.2024 11:34:59 Сьогодні. Зранку

Прокурори з інвалідністю: хто кого прикриває, прокурори МСЕК чи МСЕК прокурорів? Гість — Юрій Ніколов, редактор сайту "Наші гроші".