"Ми переходимо на повністю власне забезпечення". Боровик про китайські дронові обмеження експорту

"Ми переходимо на повністю власне забезпечення". Боровик про китайські дронові обмеження експорту

Анонсована Китаєм від сьогодні, 1 вересня заборона експорту низки товарів та комплектуючих до безпілотників може стати проблемою для багатьох компаній-виробників дронів в Україні. Однак в Україні активно працюють виробники БПЛА з, фактично, повністю власним забезпеченням. Це відзначає в ефірі Українського Радіо голова правління альянсу "Нова енергія України", розробник БПЛА, командир спецпідрозділу ударних дронів "Білий орел" Валерій Боровик. "Ми, наприклад, виробляємо свої рами, зараз чекаємо обладнання з виробництва двигунів, пропелерів. Але, звісно, що це процес, і не всі команди можуть робити. Однак хтось буде сильніший, наприклад, у кого є можливість завозити це через інші країни, продовжуватиме це робити", – зауважує Боровик.

0:00 0:00
10
1x

Ілюстративне фото: facebook/mykhailofedorov.com.ua

"Ми переходимо на, фактично, повністю власне забезпечення. Але, звісно, що це процес"

Чи пошириться заборона з боку Китаю на комплектуючі? Про які моделі йдеться, якщо Китай піде на це? Чи використовуємо ми такі дрони і чи використовує такі дрони противник?

Звісно, що якусь частину китайських виробів ми використовуємо. Однозначно ми використовуємо комплектуху, тобто двигуни, хоча пропелери виробляються в Україні. Але і пропелери, контролери, рами, тобто дуже багато FPV-дронів просто робиться з усієї "комплектухи" китайської. Наш підрозділ використовує і наша компанія "Перший контакт". Ми, наприклад, виробляємо свої рами, зараз ми чекаємо обладнання з виробництва двигунів, пропелерів, тобто, ми переходимо на, фактично, повністю власне забезпечення. Але, звісно, що це процес, і не всі команди це можуть робити. Тобто, можуть проінвестувати, наприклад, у виробництво комплектації, тим паче не маючи бачення на наступний рік, тобто контрактування стабільного річного — а це все вкладення. Тому, звісно, що це буде проблемою для багатьох компаній. Але хтось буде сильніший, наприклад, у кого більше виробництво, у кого є можливість завозити це через інші країни, продовжуватиме це робити. 

Чи комплектуючі можуть все-таки бути в постачанні? 

Може бути все, що завгодно. Це рішення органу, який може внутрішнім розпорядженням це робити, необов'язково публікувати на сайті. Це ж Китай. І тому вони можуть негласно не відпускати, наприклад, а нашим ворогам відпускати. До всього потрібно бути готовим, тому що ця війна може бути і гібридною — не обов'язково гарячою.

Чи вірите ви в те, що якщо навіть така заборона матиме місце, то вона діятиме для всіх, і для наших ворогів зокрема? 

Не думаю. Протяжність кордону Росії з Китаєм досить суттєва, щоб робити це негласно, не публічно — було б тільки бажання і рішення китайської сторони. Тому навіть коли будуть якісь заборони, вони можуть не поширюватимуться на якісь окремі домовленості між країнами.

Валерій Боровик. Фото: stv.detector.media

Переключитися і сказати, що ось завтра це, умовно кажучи, Тайвань, Південна Корея, Європа, Америка, неможливо

Наскільки допомагають нам у постачанні комплектуючих або всього, що потрібно для дронів? Чи є потужності скажімо, з того ж таки Європейського Союзу або з інших країн? Потенційно ми зможемо знайти інших постачальників і використовувати не китайські, а, умовно, німецькі чи литовські деталі?

Об'єктивно швидко ні, тому що, наприклад, ті ж самі мікросхеми, які навіть ми замовляємо під наші схеми, ми замовляємо в Китаї. Дуже багато потужностей західні компанії побудували в Китаї, коли була дешева робоча сила, коли інвестували серйозні кошти. Тому переключитися і сказати, що ось завтра це, умовно кажучи, Тайвань, Південна Корея, Європа, Америка — швидко так не зробиться і ніхто не зможе зробити так: "гоп" і перейшло. По-перше здорожчання буде, звісно, тому що не ті потужності стоять в інших країнах, по-друге терміни доставки. Якість може піднятися. Багато компаній, які особливо концентруються на FPV-дронах, матимуть проблеми, якщо це відбудеться. 

Що нам дістати з деталей найскладніше для FPV-дронів, наприклад?

Мотори, контролери — камери можна замінювати, це не проблема — системи зв'язку, плати зв'язку. Дивлячись для кого. Не можна сказати, що для всіх одне і те саме. Наприклад, хтось розпаює і замовляє свої плати, які, в принципі, не підпадають під якісь обмеження. Це інакше тоді спрацює. Для нас рами — це не проблема, бо ми самі їх робимо. Для когось це буде суттєвою проблемою, але поки що по рамах питань я не чув, що будуть обмежені.

Зараз експерименти зі сплавами тривають чи технологічно вже зрозуміло, які матеріали найкращі, щоб дрон можна було використовувати і багато із різними навантаженнями? 

Ми ці експерименти провели і ми обрали те, що потрібно. Кожен потрібне собі вже обрав.

Вісь зла і вісь добра відносного сформована

CNN повідомляло, що китайські та російські компанії спільно працюють над виробництвом безпілотників на території РФ. Китай може припинити постачання одних дронів, але допомогти виробляти інші. Наскільки ви припускаєте, що такі виробництва можуть з'явитися найближчим часом?

Можуть з'явитися, і я думаю, що війна надовго, навіть якщо в нас якась заморозка стадії буде, вона буде надовго. Тому ці всі виробництва будуть. Вісь зла і вісь добра відносного сформована.