"Укрпошта" доставлятиме пенсіонерам субсидії готівкою

"Укрпошта" доставлятиме пенсіонерам субсидії готівкою

Упродовж березня–травня 2019 року в рамках реалізації пілотного проекту "Укрпошта" доставлятиме отримувачам монетизовані субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це повідомляє прес-служба "Укрпошти".

"Укрпошта" доставить кожному отримувачу субсидії, а їх близько чотирьох мільйонів, персональне повідомлення про розмір субсидії, за що призначена субсидія і як її отримати грошовими коштами. Також компанія доставлятиме протягом дії пілотного проекту субсидії тим пенсіонерам, які отримують пенсії через "Укрпошту". Наразі триває процес підписання необхідних угод з Пенсійним Фондом України.

Усі пенсіонери, яких обслуговує "Укрпошта", отримуватимуть субсидії готівкою через листонош у день одержання пенсії.

"Ми готуємо мережу для безперебійного забезпечення виплат субсидій тим, хто буде отримувати їх у готівковій формі через "Укрпошту". Таке завдання цілком відповідає операційним можливостям та потужностям компанії: нині близько 45% українських пенсіонерів отримують пенсії через "Укрпошту". З огляду на організацію процесу видачі субсидій – він максимально простий та зручний для клієнтів: пенсіонеру необхідно буде розписатися замість однієї відомості у двох", – зазначив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Читайте також — "Укрпошта" все одно буде монополістом у певному сегменті — Пендзин

Нагадаємо, що цей проект пілотний. За результатами аналізу ефективності проекту ухвалюватиметься рішення щодо його подальшого впровадження або невпровадження. Щомісяця одержувачі субсидій отримуватимуть кошти за попередній календарний місяць (у березні – за лютий, у квітні – за березень, у травні – за квітень).

Як повідомлялося, з 1 січня для послуги "Укрпошта Експрес" скасовується доплата за доставку в село і економія за кожне відправлення для клієнтів складе 12 грн.

Додамо також, що "Укрпошта" також не припинятиме доставку пенсій. Скорочень відділень чи припинення доставки пенсій не буде.