Понад 500 заявок. Міноборони України про Рекрутинговий центр Українського легіону в Любліні

Понад 500 заявок. Міноборони України про Рекрутинговий центр Українського легіону в Любліні

Понад 500 заявок на співбесіду надійшло до Рекрутингового центру в місті Любліні від охочих долучитися до Українського легіону. Крім того, 50 добровольців уже пройшли ВЛК. Про це повідомив сьогодні (22 жовтня) в ексклюзивному інтерв'ю Українському Радіо речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін. Новобранці навчатимуться на базах НАТО. Базова військова підготовка триватиме 35 днів. А після неї буде спеціальна підготовка, розповів Дмитро Лазуткін.

0:00 0:00
10
1x

Рекрутинговий центр Українського легіону в Люблині. Фото: Міністерство оборони України

"50 людей вже пройшли ВЛК"

Як функціонує Рекрутинговий центр у Любліні? Як багато охочих звертається? Які найактуальніші запитання? Як здійснюється набір до Українського легіону?

Насправді процес іде і від початку жовтня він іде доволі активно. Надійшло вже понад 500 заяв. Крім того, 50 людей вже пройшли ВЛК. Процес рекрутингу відбувається на офіційному сайті Українського легіону або через Консульство в польському місті Любліні на вулиці Спокойній. Співбесіду проводить полковник Олексій Власько – тво комбрига. Тобто, безпосередньо у нього можна дізнатися всю інформацію, якою він однозначно володіє, подивитися, під чиїм керівництвом будете служити. Люди, які звертаються – це добровольці. Вони підписують контракт. Їх ознайомлюють з усіма бонусами, які людина отримує під час підписання першого контракту. Це і пільги на купівлю житла в кредит, і на придбання автівки тощо. Усім претендентам розповідають про можливі посади і можливості в бригаді, де можна реалізувати себе. Люди приходять із патріотичними почуттями – це є головною мотивацією. Хоча звісно розпитують і про матеріальне забезпечення, і про те будуть проходити навчання і хто їх навчатиме, і про базову військову підготовку, яка триватиме 35 днів. А після неї буде спеціальна підготовка. Тому наші громадяни, які мешкають у Польщі та інших країнах ЄС, цікавляться і проходять анкетування. Після чого приїздять до консульства, де можна пройти ВЛК і співбесіду.

Дмитро Лазуткін. Скриншот із відео

Навчання на натівських базах

Чи інформують людей, які завдання виконуватиме легіон?

Насправді важко сказати зараз, які завдання виконуватиме легіон, адже триває стадія формування. Поки що можна сказати, що він навчатиметься на натівських базах. Із людьми працюватимуть найкращі інструктори. Усі охочі служити в легіоні пройдуть вишкіл і навчання. І вже навченими й мотивованими приїдуть захищати свою Батьківщину. 

КОНТЕКСТ

Український легіон – це перший добровольчий підрозділ Збройних Сил України, сформований із українців, які мешкають за кордоном. Підрозділ формується на території Польщі, навчання проводиться інструкторами НАТО на полігонах країн-партнерів. Легіон озброєний сучасною технікою та зброєю. Рекрутинговий центр розташований у Польщі за адресою: м. Люблін, вул. Спокойна, 2 (ul. Spokojna, 2, 20-074 Lublin, Polska).